Interactief, doelgericht & uitdagend! 

Geen saaie monologen, maar interactieve, doelgerichte én uitdagende sessies! De Prestatiecoach maakt graag in samenspraak met jou een workshop of lezing die past bij jouw wensen en verwachtingen. Nieuwsgierig? thomas@deprestatiecoach.nl!

Nieuwe workshop: “Met je Kop Boven het Maaiveld”

“Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg.” Het is in Nederland een veel gebruikte uitdrukking. Maar wat nou als je wél met je kop boven het maaiveld uit wilt steken en de beste wilt zijn? In deze workshop leg ik uit wat ik als sportpsycholoog doe, wat mijn visie is op optimaal presteren en hoe (vastgeroeste) overtuigingen hier een belangrijke rol in spelen. Als je tot optimale prestaties wilt komen is ‘niet nadenken’ essentieel, maar tegelijkertijd ontzettend lastig. We worden zenuwachtig, gaan denken aan winnen en verliezen en we ‘moeten’ ineens van alles en nog wat. Bovendien werkt die scheidsrechter ook niet bepaald mee en en laten we het dan al helemaal niet hebben over die irritante toeschouwers, de coach die maar blijft praten en die overbezorgde ouders! Ze zorgen allemaal voor gedachten en gevoelens. Maarja.. niet nadenken, probeer het maar eens! Het slechte nieuws is dat we weinig controle hebben over onze gedachten en gevoelens. Het goede nieuws is dat we er wel heel goed mee om kunnen leren gaan! Niet door er controle op uit te oefenen, maar…

Uiteraard is deze workshop niet alleen geschikt voor Olympisch kampioenen, maar voor een ieder die beter wil presteren. Met humor, Achterhoekse nuchterheid, een beetje provocatie en vooral veel interactie! Het doel? Een ieder van onbewust-onbekwaam naar bewust-onbekwaam zien te krijgen. Gemeen hè?

Enkele reacties:

“Bijeenkomst was heel open en vrijblijvend. Thomas wist het verhaal op een leuke wijze te brengen.”

“Ik vond het zeer zinvol. Terug naar de basis: je hersenen die van grote invloed zijn op de prestatie die je levert. Een goede tip vond ik om je te concentreren op het moment in de spelsituatie. Dus niet bezig zijn met wat gebeurd is of wat je plan bent te doen. Met concentratie (waarvan een paar mooie voorbeelden in de presentatie) tijdens de wedstrijd heb ik over het algemeen geen probleem, maar wel met mijn gedachten/plannen om z.s.m. te scoren. Hopelijk helpt deze tip me om de rust te bewaren”.

“Zeer leerzaam. Met name voor mij het feit dat ik zo selectief kijk. De verwachting bepaald wat ik zie, een “open mind” houden was voor mij een eyeopener. Verder vond ik de woorden “overtuigingen trainen” inspirerend.”

“Ik vond het een erg goed initiatief om een avond over sportpsychologie te organiseren. Het was een boeiende presentatie over hoe het menselijk brein werkt en wat het effect hiervan is op sportprestaties. Het bewust onbekwaam worden is goed gelukt en het smaakt naar meer! Dus ja, ik zou het leuk vinden als er een vervolg kan komen op dit initiatief. Ik zou de sessie willen insteken vanuit verschillende stakeholders, bijvoorbeeld spelers, ouders, begeleiders, trainers. Welke mogelijkheden zijn er om spelers zich op het spel te laten focussen? Welke handvatten, tips en tricks zijn er?”

Piramide van Succes

De Piramide van SuccesDe Prestatiecoach is er ook voor de jongste jeugd. Voor deze doelgroep is recent een geheel nieuwe interactieve reeks aan workshops ontwikkeld. Onder de noemer “De Piramide van Succes” worden kinderen in de leeftijd van 10-15 jaar op een speelse manier bekend gemaakt met de factoren die de basis vormen van succes. Tijdens elke bijeenkomst zal ingezoomd worden op één van de onderwerpen en zal uitleg gegeven worden over een mentale trainingsmethode.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Neem dan snel contact op!