“Al vanaf jonge leeftijd heb ik een enorme passie voor sport in het algemeen en topsport in het bijzonder. Ik zorg er dan ook dagelijks voor dat mij niets op dit gebied ontgaat. Ik kijk de sportprogramma’s op televisie, ga graag naar diverse sportevenementen, houd de laatste nieuwtjes bij en probeer up-to-date te blijven met de wetenschappelijke literatuur.”

Portretfoto ThomasPersoonlijke ontwikkeling

Door deze passie voor sport is Thomas bewegingswetenschappen gaan studeren. Tijdens zijn bachelorjaren ervoer hij dat naast fysiologische- ook psychologische processen een grote rol spelen bij het neerzetten van topprestaties. Na het behalen van zijn bachelor besloot hij zijn sportwetenschappelijke kennis dan ook met zowel de reguliere master Bewegingswetenschappen als met de master Sportpsychologie uit te breiden. Daar voegde hij nog de Postacademische Opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog aan toe en derhalve mag Thomas zich sinds begin 2014 Sportpsycholoog VSPN ® noemen. Tevens is Thomas geaccrediteerd in de Jungiaanse Typologie (JTI).

Een carrière in de sport

Naast het begeleiden van (top)sporters, coaches en teams, is Thomas ook op andere fronten actief. Zo geeft hij les binnen de minor High Performance Sport op de Hogeschool van Amsterdam en doet hij onderzoek onder succesvolle topsporters en -coaches. Met name het thema ‘grenzen verleggen in de sport’ spreekt hem aan en daar zal hij in samenwerking met Rick Lahaye en de Topsport Community een boek over uitbrengen in het najaar van 2015.

(Top)sport

Deze passie voor sport heeft ook geleid tot een zeer fanatieke sportbeoefening. Zo heeft Thomas op een redelijk hoog niveau gevoetbald (KNVB selectieteams, de Graafschap, VCU Rams) en is hij nog altijd zeer actief in diverse sporten (o.a. voetbal, hardlopen, skiën, survivallen, fietsen). Zo heeft hij de marathons van Rotterdam’12, Valencia’13, Kaapstad’14 (ultra), Mont Saint-Michel’14 en Kaapstad’15 (ultra) en de eendaagse koers La Marmotte volbracht en heeft hij meerdere keren de strijd tegen de elementen overwonnen tijdens diverse survivalruns.