In de meeste sporten kunnen we vier belangrijke componenten onderscheiden, namelijk een fysieke, een technische, een tactische en een psychologische component. Al deze componenten kun je door middel van training aanzienlijk verbeteren. Dus ook de psychologische component!

1 + 1 = 2 ?

Stel jezelf eens de volgende twee vragen: (1) Hoe belangrijk zijn bovenstaande componenten voor het leveren van een topprestatie in mijn sport? (in procenten) en (2) Hoeveel tijd investeer ik momenteel in het trainen van deze componenten?

Kloppen de verhoudingen? Waar valt voor jou de meeste winst te behalen?

Sportpsychologische training

Sportpsychologische training is het systematisch aanleren van vaardigheden en technieken met als doel om jouw prestaties te verbeteren. Tot deze vaardigheden behoren bijvoorbeeld het omgaan met fouten, druk, vermoeidheid, de stand van de wedstrijd, toeschouwers en weersomstandigheden. Deze vaardigheden kun je verbeteren door middel van verschillende technieken.

Sportpsychologische begeleiding

Sportpsychologische begeleiding beïnvloedt verschillende belangrijke aspecten die een rol spelen in (top)sport. Hierbij kun je denken aan het maken van de juiste keuzes, het effectief omgaan met blessures, het managen van je emoties, een goede relatie onderhouden met je coach en het plannen van je (sport)carrière. Het gaat erom dat jij het optimale uit jezelf weet te halen. De Prestatiecoach helpt je hier graag bij. Op een manier die bij jou past. Ongeacht je leeftijd of het niveau waarop je actief bent.

Interesse?

Nieuwsgierig waar de Prestatiecoach jou mee van dienst kan zijn? Neem dan vrijblijvend contact op!