Wimbledon baby!

Waar normaal de kledingvoorschriften van Wimbledon voorschrijven dat de spelers in overwegend witte kleding dienen te spelen, is dat nu tijdens de Spelen niet van toepassing. Ik zag Roger Federer gisteren dan ook in een felrood (Zwitsers) shirt aantreden tegen de Argentijn Juan Martin Del Potro. Met name de afwisseling van keihard geklap en gejuich tussen de punten en de stilte tijdens de punten was indrukwekkend. De wedstrijd bleek een ware thriller te worden, die in de 3e set bij een stand van 19-17 werd beslist! Ondanks de spanning, waren beide spelers zeer goed in staat om geconcentreerd en gefocust te blijven. Ik heb nauwelijks emotie af kunnen lezen van de gezichten van beide spelers. Het hoogtepunt van de wedstrijd was een geweldige snoekduik van Del Potro, waarmee hij door middel van een volley een prachtig punt binnen sleepte!

De volgende dag stond de 25m-vrij op het programma voor Ranomi en Marleen: goud en brons! De huldiging was fantastisch, 6000 man zorgden voor een geweldige sfeer. Ik denk dat op de voetballers na, de Nederlandse sporters zelden zo in het zonnetje hebben gestaan! Dat bleek ook wel toen de zwemmers na afloop van het feest gewoon in de NS shuttlebus stapten met de rest van de (dronken) Nederlanders! Surrealistisch om zo in die bus te stappen, vond zwemcoach Martin Truijens, waarna hij snel doorliep naar de studio voor een interview met Radio 1.

Alles komt hier samen. Entertainment, media, sponsoring en culinaire hoogstandjes. Maar het allerbelangrijkste blijft gelukkig de sport! Dus ook gouden medaillewinnaar Dorian van Rijsselsberghe kan op een geweldige huldiging rekenen. Wij zijn er klaar voor!

[nggallery id=6]

  1. Lag de finishlijn halverwege het bad ja of ging het toch om de 50m? Groetjes Jeroen Siebers

Reageer